Finans ve Bankacılık Bölümü'nün amacı;

Finansal entegrasyon ve dijitalleşme sayesinde finansal ürün ve hizmetler her geçen gün gelişmekte ve çeşitlenmektedir. En önemli finansal aracılar olan bankalar ve aracı kurumlar ile finansal hizmet sağlayıcı kurumlar söz konusu değişimin merkezinde yer almaktadır. Gelişen hizmet altyapısı ile birlikte değişen ve dönüşen finansal ihtiyaçlara cevap verecek insan kaynağının yetiştirilmesi ve mesleki entegrasyonunun sağlanması önem arz etmektedir. Bu bağlamda, Finans ve Bankacılık Bölümü finansal kurumların nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılayacak, geleceğin finansal sisteminin dönüşümünde aktif rol alabilecek, alanında uzman, mesleğin gerektirdiği profesyonel standartlara ve etik kodlara sahip bireyler yetiştirmeyi amaç edinmektedir.

Bölümümüzün eğitim öğretim faaliyeti 8 yarıyıldan oluşmaktadır. Bu yarıyıllarda öğrencilere bankacılık ve finans sektörüne ait teorik bilgilerin yanı sıra portföy yönetimi ve finans alanında kullanılan kantitatif teknikleri öğreten uygulamaya dayalı nitelikler de kazandırılmaktadır. Ayrıca öğrencilerimizin pratiğe yönelik bilgi ve beceriler kazanması ve sektörel entegrasyonunun arttırılması için 45 iş günlük zorunlu staj eğitimi de bulunmaktadır. Bunun yanında, öğrenciler bölümün iç ve dış paydaşları ile birlikte saha çalışmalarda yer alarak, akademik etkinliklerle birlikte vizyon ve mesleki uygulama deneyimi kazanmaktadır.

Öğrencilerimiz gerekli koşulları sağladıkları takdirde öğrenimlerinin belli bir kısmını Erasmus programı çerçevesinde üniversitemizin anlaşmalı olduğu yurt dışı üniversitelerde de sürdürerek kendilerine vizyon katabilmektedirler.
Finans ve Bankacılık Bölümünü başarıyla tamamlayan mezunlar, bankalar, aracı kurumlar ve finansal hizmet sağlayıcı kurumlar başta olmak üzere leasing, faktöring, forfaiting, bireysel emeklilik şirketlerinde ayrıca kurumsal şirketlerin muhasebe ve finans departmanlarında istihdam edilebilme imkânına sahip olmaktadır. Bunun yanında Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Borsa İstanbul A.Ş. ve diğer kamu kurumlarının finans ile muhasebe alanlarında uzman ve müfettiş gibi A grubu kadrolarında çalışabilmektedirler.
Akademik alanda ilerlemek isteyen mezunlar lisansüstü eğitimlerini tamamlayıp gerekli şartları sağladıklarında üniversitelerin Finans ve Bankacılık bölümlerinde veya ilgili bölümlerin anabilim dallarında öğretim elemanı olarak da çalışabilmektedirler.

 

Bu içerik 16.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 667 kez okundu.